Kalkaanslag verwijderen

Gepubliceerd op 13 juli 2023 om 17:48

Waar water is, komt kalk: op de gootsteen, de kraan en in het toilet. Maar hoe kun je kalkaanslag het beste verwijderen? En hoe ontstaat het eigenlijk? We geven enkele handige tips, zodat jij kalkaanslag voortaan de baas bent!

Hoe ontstaat kalk?

Kalkaanslag is niks vreemds en zeker niet vies. In water zitten calcium- en magnesiumionen en als die zich afzetten op jouw wand, kraan, etc. vormt zich kalkaanslag. Maar waarom moet je het dan weghalen? Kalk wordt hard en kan ervoor zorgen dat het oppervlak, zoals jouw kraan, maar ook bijvoorbeeld de leidingen van jouw wasmachine beschadigen en uiteindelijk stuk gaan. Ook kost het meer energie voor je waterkoker om het water op te warmen als er kalkaanslag in zit. Regelmatig verwijderen dus!

Kalkaanslag in de badkamer

In de badkamer wordt veel water gebruikt en komt dus ook het meeste kalk voor. Op de douchekop, in de gootsteen en op de wanden van jouw douchecabine zijn de meest voorkomende plekken. Deze oppervlaktes spuit je gemakkelijk in met onze Kalk spray, even laten intrekken en daarna afnemen met een nanodoek. Weer als nieuw! Lastig te bereiken plekjes zoals de douchekop kun je extra boenen met een spons.

Kalkaanslag op je toilet

In het toilet hoopt zich ook kalk op, dat zie je door een oranjebruine rand precies waar het water staat. Deze krijg je met alleen een toiletreiniger en borstel niet weg. Daarvoor hebben we ECO Sanitair ontkalker: deze spuit je gemakkelijk in je toilet, even boenen met de borstel en weg is de kalk streep. En deze heeft ons ECO-label, wel zo fijn!

Hardnekkige kalk verwijderen

Als je de kalkaanslag een tijd laat ophopen of als er veel kalk op één punt ophoopt, dan krijg je een hele hardnekkige kalkaanslag die je bijna niet weg krijgt. Voor deze plekjes hebben we Ontkalker Concentraat ontwikkelt! Doe een scheutje in een emmer en verdun hem, afhankelijk van de mate van verkalking, met de juiste hoeveelheid water. Breng het met een spons aan op het probleemgebied, spoel grondig af met schoon water en poets op met de CleanerEx droogdoek om het extra te laten glimmen! We raden je wel aan om even handschoenen aan te doen als je de Ontkalker Concentraat gebruikt.

Succes met het verwijderen van jouw kalkaanslag! Gelukt? Deel dan een foto van het resultaat op social media en tag ons of stuur naar info@zchoon.nl!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.