Douche schoonmaken

Gepubliceerd op 13 juli 2023 om 17:13

Modder, zweet, zeep: tijdens het douchen spoelt er van álles door het doucheputje. Het is daarom van groot belang dat je je douche regelmatig grondig reinigt. Bacteriën en kalk hopen zich namelijk overal op. In de douchekop, in de voegen, aan de tegels. Lees snel verder hoe je met deze vier producten jouw hele douche weer als nieuw krijgt! 

 

Tegels en voegen schoonmaken

Roze of bruine aanslag in de voegen en vette, gladde tegels met kalkaanslag zijn voor jou verleden tijd. Pak een schuurspons en onze Industriële Ontvetter (liever nog duurzamer? Neem dan ECO ontvetter/allesreiniger concentraat). Spuit de ontzetter op de voegen en tegels en je boent alles er zo af met de spons. Het product hoeft niet in te trekken. Pak vervolgens de douchekop en spoel het oppervlak goed na. Herhaal indien nodig.

 

De douchecabine weer als nieuw

Heb je een glazen douchecabine? Dan ontkom je er bijna niet aan een doffe, witte waas te krijgen. Hoe goed je hem ook met een trekker schoonmaakt na het douchen. Dat laagje kalkaanslag is gelukkig heel makkelijk te verwijderen met een microvezeldoek en onze Kalk. Spray de wand in, laat even intrekken en spoel af met de douchekop. Is de kalklaag opgehoopt en hardnekkig? Gebruik dan de Ontkalker voor het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag. Verdun deze met water in een emmer en schrob de wand schoon met een spons. Vervolgens kun je de kalkresten wegspoelen met water. Glimmende douchekop? Spuit hem dan ook even in met kalk, afnemen met de microvezeldoek en klaar!

 

Succes met het reinigen van jouw badkamer! Gelukt? Deel dan een foto op social media en tag ons of mail naar info@zchoon.nl!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.