• Volume korting
  • Milieuvriendelijke producten
  • Ecolabel

Duurzaamheid

Sinds Zchoon! in 2014 begon, stond verantwoordelijk omgaan met het milieu al hoog in het vaandel.

Het uitgangspunt is altijd geweest om te streven naar hoogwaardige producten die betaalbaar zijn, uitstekend werken en vooral een minimale impact hebben op het milieu.

Dat is gelukt, kunnen we inmiddels vaststellen en toch blijven we steeds zoeken naar nieuwe manieren, toepassingen en samenwerkingen om het steeds weer iets beter te doen.

Al onze reinigingsproducten zijn samengesteld uit 100% biologisch afbreekbare ingrediënten, zijn volledig food-safe (HACCP) en verpakt in volledig recyclebare materialen.

 

Ook hebben wij sinds kort een nieuwe lijn, met het EU Ecolabel certificaat. Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten. Het wordt ondersteund door alle EU-lidstaten, de Europese Commissie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Het keurmerk maakt het gemakkelijk om een duurzamere keuze te maken. Je hoeft alleen maar op het logo met de bloem te letten. Alléén producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van milieu én kwaliteit kunnen worden gecertificeerd. In totaal zijn er meer dan 89.300 producten en diensten met het keurmerk binnen Europa gecertificeerd.

 

Daarnaast hebben Green Key certificaathouders de verplichting om  EU Ecolabel producten te gebruiken. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.  Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

 

Daarnaast werken we met een aantal klanten samen voor de inzameling van de gebruikte verpakkingen en dragen wij zorg voor de juiste verwerking bij gespecialiseerde recyclebedrijven, die nieuwe grondstoffen maken op basis van onze ingeleverde verpakkingen. Circulair werken, dat doen we samen met onze toeleveranciers en onze klanten. En daar zijn we heel trots op!