Vetvlekken in en rondom je huis.

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 19:01

Vetvlekken uit kleding zijn vaak het meest vervelend. Als je een vetvlek op je kleding hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Hoe langer de vlek intrekt, hoe moeilijker het wordt om deze te verwijderen.

Verse vetvlekken verwijderen uit kleding & textiel

Als de vetvlek nog vers is, kun je deze meestal gemakkelijk verwijderen met een beetje afwasmiddel en lauw water. Smeer een paar druppels afwasmiddel op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Borstel het afwasmiddel vervolgens weg met een zachte borstel of vochtige doek. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine zoals gebruikelijk. Je kan ook direct de vlek in het kledingstuk verwijderen door afwasmiddel te gebruiken en het in een emmer met heet water te zetten. Laat dit eerst een kwartiertje intrekken.

 

Oude vetvlekken verwijderen uit kleding & textiel

Voor oude vetvlekken (vaak hardnekkige vlekken) heb je misschien een sterkere oplossing nodig. Je kunt proberen om de vlek te verwijderen met een wasbenzine of een speciaal vlekverwijderingsmiddel. Wij raden je in dit geval dan ook echt aan om de Zchoon® textiel & stof ontvetter te gebruiken voor het beste resultaat. Om de vetvlekken te verwijderen uit je kleding smeer je de ontvetter op je kledingstuk en binnen enkele seconden verwijder je de meest vettige vlekken met deze vlekkenverwijderaar.

Vetvlekken verwijderen in de keuken

In de keuken zijn vetvlekken vaak een probleem. Je kunt vetvlekken in de keuken verwijderen door de volgende tips te volgen:

Hoe verwijder ik vetvlekken van het fornuis?

Vetvlekken op het fornuis kun je verwijderen met een speciale vlekverwijderaar voor het fornuis van Zchoon®. Dit product is super voor het verwijderen van een vetvlek op je fornuis en heeft geen verdere bewerking nodig na het sprayen. Volg de instructies op de verpakking.

Hoe verwijder ik vetvlekken van de keukenkastjes?

Vetvlekken op keukenkastjes kun je verwijderen met een sopje van warm water en afwasmiddel. Wrijf het mengsel met een zachte doek in de vlek. Spoel de vlek vervolgens af met schoon water. Voor een sneller en beter resultaat kan je de Zchoon® interieur verwijderaar gebruiken. Dit product is super makkelijk in gebruik en hiervoor heb je geen sopje nodig. Spray het schoonmaakmiddel op de vet vlek en veeg het af met een vochtige doek.

Hoe verwijder ik vetvlekken van een houtentafel?

Om vetvlekken van een houten tafel te verwijderen, begin met het deppen van het overtollige vet voorzichtig met keukenpapier. Zorg er dan voor dat je lauw of koud water gebruikt (niet teveel) om de rest van de vlekken weg te deppen. Gebruik in dit geval geen afwasmiddel of andere wasbenzines dit kan namelijk schadelijk zijn voor het type houten tafel. Indien de vlek niet uit de tafel gaat kan je het behandelen (ontvetten) met een speciaal houtreinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je het hout direct droogt met een schone, droge doek om te voorkomen dat er vocht in het hout trekt.

 

Hoe verwijder ik vetvlekken van vloeren?

Een optie om vetvlekken op de vloer te verwijderen is met een mengsel van heet water en baking soda. Dit hebt je vast wel is voorbij horen komen. Je strooit dan de baking soda over de vetvlek heen en laat het een uur intrekken. Dan wrijf je vervolgens de vlek weg met een zachte doek.

Maar of dit nou wel echt werkt? Het kost in ieder geval ook erg veel tijd. Met de Zchoon® Ecolabel vloerreiniger (concentraat) verwijder je vlekken direct uit alle soorten vloeren.

Hoe verwijder ik vetvlekken van ramen?

Vetvlekken op ramen kun je verwijderen met de Ecolabel glasreiniger. Een gebruiksklare sprayreiniger voor het snel en streeploos reinigen van alle wasbare oppervlakten zoals tafels, bureaus, spiegels, separatieglas, alle kunststoffen, chroom etc. Ecolabel Glasreiniger verwijdert aangekleefd vuil en vinger tasten. Dit product is super makkelijk in gebruik en verwijderd alle soorten vetvlekken direct.

Hoe verwijder ik vetvlekken van muren?

Vetvlekken op muren kun je verwijderen met een speciale vlekverwijderaar voor muren. Bij Zchoon® hebben we meerdere producten die hier geschikt voor zijn. Bijvoorbeeld de Ecolabel Ontvetter/Allesreiniger. Dit product maakt alle soorten oppervlaktes schoon en zorgt ervoor dat vet niet meer terugkomt in jouw huis.

 

Zchoon® tips & tricks!

  1. Regelmatig reinigen met Eco Ontvetter/Allesreiniger: Wij raden aan om direct na het zien van vetvlekken te handelen. Gebruik daarom direct de Ecolabel Ontvetter/Allesreiniger om oppervlaktes schoon te maken. Door deze ontvetter te gebruiken, zorg je ervoor dat er geen plek is voor vetophoping en vlekken. Spray het op keukenoppervlakken, fornuizen en andere gebieden waar vet zich gemakkelijk kan ophopen.
  2. Behandel textiel met Textiel & Stof Ontvetter: Heb je een vetvlek in je kleding of op een stuk textiel? Gebruik dan direct onze Textiel & Stof Ontvetter. Dit product is speciaal ontworpen om vet te verwijderen zonder schade aan textielmaterialen. Spray het op kleding, bekleding en andere stoffen om vetvlekken te voorkomen en de vezels fris te houden.
  3. Grondige reiniging met Industriële Ontvetter: Heb je hardnekkige vlekken in en rondom je huis? Gebruik dan de Zchoon® industriële ontvetter. Dit product hebben we ontworpen om alle soorten vet direct te verwijderen. Ook werkt het super als nicotinereiniger. Zeer geschikt voor klusjes aan de auto zoals de velgen of het reinigen van kozijnen en de BBQ roosters.
  4. Gebruik de juiste schoonmaakmethoden: Naast het gebruik van de specifieke ontvetters, is het belangrijk om de juiste schoonmaakmethoden toe te passen. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken en vetvlekken moeilijker te verwijderen maken. Het gebruiken van grof schuurpapier is dus niet altijd de juiste oplossing. Vaak is het gebruiken van een vochtig doekje (in combinatie met een van onze producten) genoeg om vetvlekken te verwijderen. Volg de aanwijzingen op de Zchoon®-producten voor de beste resultaten.
  5. Voorkom vetophoping in keukenapparatuur: Regelmatig onderhoud van keukenapparatuur kan helpen bij het voorkomen van vetvlekken. Gebruik de Ecolabel Ontvetter/Allesreiniger om vetophoping op kookplaten, ovens en afzuigkappen te verminderen. Door deze gebieden schoon te houden, minimaliseer je de kans op vetvlekken in de keuken. Belangrijk is om een schone doek te gebruiken zodat de vlekken zich niet verder verspreiden.

Door deze tips te volgen en de specifieke producten van Zchoon® te gebruiken, kun je effectief vetvlekken voorkomen en zorgen voor een schone en frisse omgeving.

 

Sneller klaar met Zchoon®

Wij staan bekend om onze betrouwbaarheid, efficiëntie en onze producten laten geen residu achter! Waardoor schoon ook echt schoon is. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.