Kalkaanslag verwijderen van tegels? Snel & effectief! 

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in alle ruimtes in huizen en bedrijven waar water wordt gebruikt. Het kan erg vervelend en hardnekkig zijn en komt het meeste voor op kranen en douchekoppen, maar kan zich ook vormen op tegels. Heb jij dit probleem ook en wil jij kalkaanslag verwijderen van tegels? Lees dan verder en kom erachter hoe jij snel, milieubewust en goedkoop het kalk van je tegels kan verwijderen én voortaan kan voorkomen!

 

Kalkaanslag verwijderen van tegels

Wat is kalkaanslag en waarom is het een probleem?

Kalkaanslag komt dus vaak voor. Het ontstaat namelijk wanneer hard water, dat veel mineralen bevat, opdroogt en witte vlekken achterlaat. Deze vlekken worden veroorzaakt door kalk, een neerslag van calcium- en magnesiumzouten. Kalkaanslag is niet alleen niet mooi om naar te kijken, maar het kan ook de duurzaamheid van je tegels aantasten. Als kalkaanslag niet regelmatig wordt verwijderd, kan het zich ophopen en hardnekkige kalkaanslag is uiteindelijk erg moeilijk te verwijderen. Bovendien kan de aanwezigheid van kalkaanslag de doorstroming van water verminderen en de werking van bijvoorbeeld kranen en douchekoppen negatief beïnvloeden.

 

We horen je denken, leuk en aardig allemaal maar hoe zorg je dat dit weg gaat? Online vind je de meest uiteenlopende theorieën en tips, van het maken van je eigen product tot aan grootmoeders tips & tricks. Maar wat werkt nu echt? 

 

Ons antwoord op die vraag: Zchoon® Anti kalk product. Binnen 3 simpele stappen zorg je ervoor dat hardnekkige kalkaanslag verwijderd wordt van je tegels. De 3 stappen voor het beste resultaat:

➜ 1. Opspuiten op het probleem gebied

➜ 2. 20 minuten laten inwerken

➜ 3. Afspoelen met water & nadrogen met een doek

 

Laat je tegels weer stralen en in combinatie met een Microvezel doek is Zchoon® Kalk een van de beste in de markt! 

Waar op tegels komt kalkaanslag vaak voor?

Kalkaanslag komt vaak voor op tegels in badkamers en keukens, maar het kan ook voorkomen op andere plaatsen waar water regelmatig in contact komt met tegeloppervlakken. In de badkamer is het bijvoorbeeld gebruikelijk om kalkaanslag aan te treffen op wandtegels rondom de douche of bad, evenals op de tegels in de doucheruimte zelf. In de keuken zie je kalkaanslag vaak op de tegels achter de gootsteen, waar veelvuldig water wordt gebruikt.

 

Hoewel kalkaanslag overal kan voorkomen waar water opdroogt, is het vooral aanwezig op verticale oppervlakken waar het water langere tijd kan blijven staan. Dit komt doordat het water verdampt en de mineralen achterlaat die uiteindelijk leiden tot kalkaanslag.

Waarom is het belangrijk om kalkaanslag te verwijderen van tegels?

Het verwijderen van kalkaanslag is essentieel om de levensduur en de uitstraling van je tegels te waarborgen. Kalkaanslag kan na verloop van tijd opbouwen en ervoor zorgen dat je tegels er dof en onverzorgd uitzien. Bovendien kan de aanwezigheid van kalkaanslag de poriën van de tegels verstoppen, waardoor het moeilijker wordt om ze schoon te houden.

 

Daarnaast kan kalkaanslag problemen veroorzaken met de doorstroming van water, zoals verstopte douchekoppen of kraanuitlopen. Dit kan leiden tot verminderde druk en ongewenste spatten. Door regelmatig kalkaanslag te verwijderen, kun je deze problemen voorkomen en ervoor zorgen dat je tegels er als nieuw uitzien.

 

Wil je snel van kalkaanslag af? Gebruik Zchoon®

Wij staan bekend om onze betrouwbaarheid, efficiëntie en onze producten laten geen residu achter! Waardoor schoon ook echt schoon is. 

Lees nog meer van onze schoonmaaktips.

Binnenkort beschikbaar

Binnenkort beschikbaar

Binnenkort beschikbaar